Latest topics | » Виц данаWed Jun 06, 2012 7:29 pm by Administrator» Кажите нешто о себи,....Sun Jan 15, 2012 2:42 am by Administrator» Cafe forumSun Jan 15, 2012 2:41 am by Administrator» Sta rade sektasi kada im je dosadno?Sun Jan 15, 2012 2:38 am by Administrator» Gaga hoće da bude Ejmi i ništa drugo Tue Aug 09, 2011 12:13 am by Administrator» JK dobila svoj magazin Tue Aug 09, 2011 12:08 am by Administrator» ''Problem na KiM kriminal, ne politika'' Tue Aug 09, 2011 12:03 am by Administrator» Да ли сте знали???Mon Aug 08, 2011 11:57 pm by Administrator» Napoleon-Zagonetna smrtFri Aug 05, 2011 10:58 am by Administrator |
Social bookmarking |
Bookmark and share the address of Broj Jedan on your social bookmarking website |
|
Prevedite naš forum na više od 25 jezika
|
|
| Najlepši citati i odlomci | |
| | Аутор | Порука |
---|
Administrator Admin
Број порука : 139 Join date : 24.07.2011 Нови Сад
| Наслов: Najlepši citati i odlomci Thu Aug 04, 2011 10:06 pm | |
| Ovde postavljajte citate i odlomke koji se vama najviše svidjaju. | |
| | | Administrator Admin
| Наслов: Re: Najlepši citati i odlomci Thu Aug 04, 2011 10:06 pm | |
| Sasvim je svejedno da li žmurite ili ne žmurite, jer - čuda se već događaju. -M. Antić
I kada vas gađaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koračajte, istrpite svaku nedaću i uspeh je neminovan. Onda ćete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas će veličati, govoreći da su oni zaslužni za vaš uspeh. Oprostite i sažalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas. -Slaviša Pavlović Umreti - to nije ništa, ali biti zaboravljen -- to je najsvirepija odmazda smrti nad životom. - Jovan Dučić | |
| Наслов: Re: Najlepši citati i odlomci Thu Aug 04, 2011 10:07 pm | |
| Nije mi žao što su ukrali moje ideje, već što nisu imali svoje.
Čovek je rođen da radi, trpi i da se bori. Ko tako ne čini, mora propasti!
Svi smo mi jedno. Ljudi su međusobno povezani nevidljivim silama.
Čvrsto verujem u pravilo kompenzacije. Istinite nagrade su uvek u razmeru s radom i žrtvama.
29 poslednjih dana u mesecu je najteže.
Dar mentalne energije dolazi od Boga, vrhunskog bića i ako mi koncentriåemo naše misli o toj istini postajemo skladni s ovom velikom moći.
Ako budem imao sreće da ostvarim barem neke od svojih ideja, to će biti dobročinstvo za celo čovečanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi ta da je to delo jednog Srbina.
Ja sam, kao što vidite i čujete, ostao Srbin i preko mora, gde se ispitivanjima bavim. To isto treba da budete i vi i da svojim znanjem i radom podižete slavu srpstva u svetu.“ (Nikola Tesla, 2. juna 1892. godine u govoru studentima Velike škole u Beogradu)
Ponosan sam što sam potekao iz zemljoradničkog viteškog naroda, koji je y neprestanoj ljutoj borbi za svoje ideale i evropsku kulturu zadužio Evropu i svuda zaslužio čast i poštovanje čitavog sveta, naročito velike Amerike. | |
| Наслов: Re: Najlepši citati i odlomci Thu Aug 04, 2011 10:08 pm | |
| Godine nas obrade različito... Nekom postane važno s kim će leći, a nekom s kim će se probuditi. Oni koji su nekad uspeli da vrate osmeh na lice na kom još ima tragova suza, znaju kako je to dobar osećaj. I, više nego dovoljno godina kasnije, možda nečija, možda proseda, možda bez ikoga, ti ćeš ugledati belog leptira na jorgovanu, i širom otvoriti prozore mameći ga da ti sobu opraši polenom i prolećem. A ulicom će upravo prolaziti mali Cigan sa violom, videćeš samo drozdovo pero na šeširu kako promiče za šimširom, i začućeš Neku Staru Dobru Nepoznatu Pesmu, koju prvi put slušaš, a godinama je znaš... I zaplakaćeš istog časa... I najzad shvatiti kako sam te voleo. Tajne su kao device, s njima se mora nežno... Bilo bi tako slatko naprosto im strgnuti bluzicu, a opet, čarolija je potpuna tek ako ih pustiš da se otkriju same. Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe. Ako znaš prečicu, nema potrebe da se puno lomataš po bespućima. Ne bato... Stigao si čim kreneš. Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu. U tome je tajna... U tome je jedini trik... Čula su naelektrisala vrhove prstiju kojima sam joj doticao kožu i pratio besprekornu liniju glatkih ramena tragajući uzalud za malom, najmanjom greškom. Mirisala je na Indiju, na breskvu, na izvor, biseri su virili tek odškrinute školjke njenih usana, osetio sam u bradi laki drhtaj, jeku jedne davne groznice, za koju sam mislio da umire kada te obuzme, i da se više ne može vratiti ako je jednom preboliš. | |
| | | LeaveItUnspoken Туриста
Број порука : 10 Join date : 04.08.2011
| Наслов: Re: Najlepši citati i odlomci Thu Aug 04, 2011 10:55 pm | |
| - Цитат :
- " Do you know what I learnt losing that duel? I learnt that I’ll never win - not that way, that’s their game. Their rules. I’m not going to fight them; I’m going to fuck them. That’s what I know, that’s what I am, and only by admitting what we are can we get what we want. "
-Petyr Baelish - Game of Thrones | |
| | | LeaveItUnspoken Туриста
Број порука : 10 Join date : 04.08.2011
| Наслов: Re: Najlepši citati i odlomci Thu Aug 04, 2011 10:57 pm | |
| - Цитат :
- Tvoja ljubav mojoj je stit. Ne volim te. Lazem. To nije tacno jer ovo ljubav se ne zove, bar ne u klasicnom smislu rijeci ove nase moderne vremenske otrcanosti. Doba su takva. Ljudi slonove vole, zaljubljeni su u krave ili zvijezde. Ali ja - volim te. Volim te, to je tacno, sta govorim. Ali ne zavaraj se, ja radim i osjecam mnogo vise od toga. Ne volim te kao sto pojedini vole slobodu, cist zrak, miris trave, svog kucnog ljubimca, svoju tetku Muneveru ili brata Ivana, Sahbaza ili Dzordza. Ja te volim, jednostavno. Ne zbog zaljubljenosti ili ljubavi, zbog osjecaja i opijenosti, zbog vrtoglavice ili slijeposti sjaja i dejstva tvog na mene. Ne, ja volim tebe, jednostavno. Tebe. Tebe, kao pisac davni zenu kojoj je posvetio zivot cijeli i svaku misao i sliku slozenu u knjige i knjige poezije zabiljezene. Tebe, neobrijanog. Kao ovisnici sto doziraju, ja se tebe proci ne mogu, trazim te, svakim danom; moja si potreba, briga. Kao ludjak sto hrani opsesije, postajem biti. Tvoje rijeci moj su opijum. Tvoj glas vodi ljubav mom sluhu. Sta govorim ? Znas. Rekoh ti.
Charles Bukowsky - Цитат :
- Uvidećete koliko je duboka ženska pokvarenost, izmerićete veličinu
bedne ljudske sujete. Iako sam pažljivo čitala tu knjigu o svetu, bilo je stranica koje su mi ostale nepoznate. Sada znam sve. Ukoliko hladnije budete računali, utoliko ćete bolje uspeti. Ako hoćete da vas se svet boji, udrite bez milosti. I ljude i žene smatrajte za poštanske konje koje ćete na svakoj stanici ostavljati da crknu, pa ćete ostvariti svoje želje. Ali, krijte kao blago svako istinito osećanje, ne dajte ni da ga naslute, jer ćete propasti. Nećete više biti dzelat, no ćete postati žrtva. Ako ikada zavolite, čuvajte dobro svoju tajnu ! Charles Bukowsky | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Najlepši citati i odlomci | |
| |
| | | | Najlepši citati i odlomci | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| |