Latest topics | » Виц данаWed Jun 06, 2012 7:29 pm by Administrator» Кажите нешто о себи,....Sun Jan 15, 2012 2:42 am by Administrator» Cafe forumSun Jan 15, 2012 2:41 am by Administrator» Sta rade sektasi kada im je dosadno?Sun Jan 15, 2012 2:38 am by Administrator» Gaga hoće da bude Ejmi i ništa drugo Tue Aug 09, 2011 12:13 am by Administrator» JK dobila svoj magazin Tue Aug 09, 2011 12:08 am by Administrator» ''Problem na KiM kriminal, ne politika'' Tue Aug 09, 2011 12:03 am by Administrator» Да ли сте знали???Mon Aug 08, 2011 11:57 pm by Administrator» Napoleon-Zagonetna smrtFri Aug 05, 2011 10:58 am by Administrator |
Social bookmarking |
Bookmark and share the address of Broj Jedan on your social bookmarking website |
|
Prevedite naš forum na više od 25 jezika
|
|
| Најлепши стихови | |
| | Аутор | Порука |
---|
Administrator Admin
Број порука : 139 Join date : 24.07.2011 Нови Сад
| Наслов: Најлепши стихови Tue Jul 26, 2011 12:30 pm | |
| Strepnja - Desanka Maksimovic
Ne, nemoj mi prici! Hocu izdaleka da volim i zelim oka tvoja dva. Jer sreca je lepa samo dok se ceka, dok od sebe samo nagovestaj da.
Ne, nemoj mi prici! Ima vise drazi ova slatka strepnja, cekanje i stra'. Sve je mnogo lepse donde dok se trazi, o cemu se samo tek po slutnji zna.
Ne, nemoj mi prici! Nasto to, i cemu? Izdaleka samo sve k'o zvezda sja; izdaleka samo divimo se svemu. Ne, nek' mi ne pridju oka tvoja dva.
| |
| | | Administrator Admin
| Наслов: Re: Најлепши стихови Tue Jul 26, 2011 12:30 pm | |
| Ne bira se ljubav - Pero Zubac
Ne bira se ljubav kao ni smrt.
Sve je u knjigama duboko pod morem zapisano.
Jezikom neznanim nama, nebesnim pismenima.
Niti se odupreti mozeš niti preskočiti dan.
Kao što ne možeš tuđi san usniti niti okom drugim videti.
Voleo bih da nisi ti ona koju u ovom času volim.
| |
| | | predrag babić Почетник
Број порука : 2 Join date : 28.07.2011
| Наслов: Re: Најлепши стихови Sat Jul 30, 2011 11:57 pm | |
| Proviđenje
Tražio sam membranu vremena, želeći se probit, u paralelni svijet, da priupitam stvoritelja, jel nada , stvarno izgubljena, i dal je čovek, od početka proklet i stvarno, tako i bi' u zvjezdano nebo zagledan, oko mene nestade svega, a sunce sinu ko da je dan, ukaza mi se slika...nestvarno lijepa, edenskog vrta potoci bistri, poljane zelene, i rajske rijeke, planinske vrhunce, brege .. vinovom lozom zasađene, sve bogato i prelijepo, ko da je Misir, zemlja cijela, uljuljkan ljepotom ..prenu me glas! i ti živiš u raju...samo to ne znaš. Predrag Babić
| |
| | | Administrator Admin
| Наслов: Re: Најлепши стихови Mon Aug 01, 2011 2:08 am | |
| NE DAJ SE INES
Ne daj se Ines Ne daj se godinama, moja Ines drukčijim pokretima i navikama Jer još ti je soba topla prijatan raspored i rijetki predmeti Imala si više ukusa od mene Tvoja soba, divota Gazdarica ti je u bolnici Uvijek si se razlikovala po boji papira svojih pisama, po poklonima Pratila me sljedećeg jutra oko devet do stanice I ruši se zeleni autobus tjeran jesenjim vjetrom kao list niz jednu beogradsku padinu U večernjem sam odijelu i opkoljen pogledima Ne daj se mladosti moja, ne daj se Ines
Dugo je pripremano naše poznanstvo I onda slučajno uz vruću rakiju i sa svega nekoliko rečenica, loše prikrivena želja tvoj je način gospođe i obrazi seljanke prostakušo i plemkinjo moja Pa tvoje grudi, krevet i moja soba obješena u zraku kao naranča kao naranšasta svjetiljka nad zelenom i modrom vodom Zagreba Proleterskih brigada 39, kod Perković Pokisla ulica od prozora dalje i šum predvečernjih tramvaja Lijepi trenuci nostalgije, ljubavi i siromaštva Upotreba zajedničke kupaonice I "Molim Vas, ako netko traži…"
Ne daj se Ines Evo me ustajem tek da okrenem ploču Da li je to nepristojno u ovakvom času Mozart, Requiem, Agnus Dei Meni je ipak najdraži početak Raspolažem s još milion nježnih i bezobraznih podataka naše mladosti koja nas pred vlastitim očima vara, i krade, i napušta…
Ne daj se Ines Poderi pozivnicu, otkaži večeru, prevari muža odlazeći da se počešljaš u nekom boljem hotelu Dodirni me ispod stola koljenom Generacijo moja, ljubavnice
Znam da će još biti mladosti, ali ne više ovakve - u prosjeku 1938 Ja neću imati s kim ostati mlad ako svi ostarite I ta će mi mladost teško pasti A bit će ipak da ste vi u pravu Jer sam sam na ovoj obali Koju ste napustili i predali bezvoljno A ponovo počinje kiša, kao što već kiši u listopadu na otocima More od olova i nebo od borova Udaljeni glasovi koji se miješaju Glas majke, prijatelja, kćeri, ljubavnice, broda, brata Na brzinu pokupljeno rublje pred kišu I nestalo je svjetla s tom bjelinom Još malo šetnje uz more i gotovo Ne daj se Ines
Arsen Dedic
| |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Најлепши стихови | |
| |
| | | | Најлепши стихови | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| |